Cairn Terrier Historie

KennelKhiwa

Kennel Khiwa.

Dyrløvsvej 1, Sdr. Alslev

4800 Nykøbing F

Telefon +45 54148226

Email. khiwa@post.tele.dk

 

 

Denne dejlige lille terrier stammer fra det skotske højland nærmere betegnet greveskabet Inverness.Racen kan dateres helt tilbage til før år 1800, og må derfor betragtes som en af de ældste lavbenede terrier. Der er ingen tvivl om, at den er stamfader til mange af de lavbenede terrier, vi kender i dag.

 

Navnet Cairn er gælisk og betyder stendysse eller stenvader.

Stenvaderne blev i meget gamle dage til på følgende måde:når de forskellige stammer skulle i krig samledes de i grupper,alle medbringende en sten, der blev lagt i en bunke.Når krigerne kom tilbage efter stridighederne tog de igen en sten med hjem.Det er sjældent at en krig giver overskud af menneskeliv.

 

En smuk og naturlig måde at skabe monumenter for eftertiden.Dette terræn af sten og stendynger var et fortrinligt sted for rovvildt som:ræve, ildere, mårer, rotter o. a. Så det krævede også en specialist, til at jage vildtet i dette sten og klippeterræn, det kunne Cairn terrien her var den lille fyr på hjemmebane! ud og ind i mellem sten, huller og klippestykker blev vildtet jaget ud til de langt større jagthunde og jægerne , som derefter kunne nedlægge byttet.

 

 

ANVENDELSE I DAG

I dag bruges Cairnen næsten ikke til jagt mere, den må i stedet tage takke medrotter og mus. Den har vundet stor udbredelse som familiehund,hvilket må siges at den i høj grad også egner sig til.Med sin handy størrelse ca. 30 cm; sit gode, muntre og livlige væsen,er den en dejlig kammerat for enhver familie.

 

På Kennel Khiwa foregår hvalpens opvækst i famileimilijø, som er den bedst tænkelige start, da vores formål er at opdrætte sunde- racetypiske familiehunde, som lever i harmoni med sig selv.

 

Skulle ønsket værer en Cairn Terrier så kontakt os på telefon 54148226 for at hører mere om denne dejlige race

 

 

Cairn Terrier historie.